Durf
een vraag stellen!

Een buur die een kaart uithangt, vindt het leuk om jou even te helpen. Aarzel niet en durf een buur vragen om een broodje mee te brengen, de planten water te geven, de vuilniszak buiten te zetten, een blik of fles te openen, een papier in te vullen dat je niet goed kan lezen of niet goed begrijpt, … Als je het zelf moeilijk kan vragen, kan de gezinszorger of je familie misschien helpen om het te vragen

Toon dat je wil helpen!

Hang de kaart goed zichtbaar aan je raam.  De buren weten dan dat ze je mogen aanspreken voor iets kleins. In sommige buurten, kan je ook doorgeven wat je graag doet en waarvoor buren je mogen aanspreken.

Zet zelf burenhulp op in jouw buurt!

Heb je meer tijd en goesting om mee te werken aan burenhulp als superbuur of wil je burenhulp opstarten in jouw straat of het burenhulpsysteem van jouw buurt laten opnemen in ons overzicht? Neem dan zeker contact op met info@burenhulp.be.

Onze organisatie:

Burenhulp is een initiatief van BlueAssist vzw in samenwerking met het Sociaal Huis Oostende en OCMW Brugge.

Tot einde 2016 kunnen we experimenteren om Burenhulp als nieuwe methode uit te bouwen om het grote publiek te activeren om nog meer zorg te dragen voor kwetsbare, minder mobiele of vereenzaamde buren. Als burenhulp positief geëvalueerd wordt, zal er een actiemap ter beschikking gesteld worden om zelf aan de slag te gaan als organisatie, buurtcomité of lokaal bestuur.