Collage Westerkwartier tuinwijk + achter buurthuis’t Westerkwartier

’t Westerkwartier is de eerste buurt waar “burenhulp 5 minuten” gestart is. Eva, Joke en de superburen hebben het systeem van burenhulp reeds deur-aan-deur bekendgemaakt in ’t Westerkwartier.

NIEUW! We zijn een online uitwisselforum gestart voor vraag en aanbod rond kleine hulpvragen in ’t Westerkwartier.Om zicht te blijven houden op wie er mee doet, moet je je eerst registreren op cubigo. Zodra je je e-mail-adres bevestigd hebt en op het startscherm van jouw Cubigo komt, nodig je burenhulp Westerkwartier uit onder de knop/cube ‘contacten’. Burenhulp Westerkwartier zal je dan toevoegen aan de cube ‘vraag en aanbod’. Klik op de handleiding als je liever een uitgebreid stappenplan hebt.

2016 09 05 Handleiding Cubigo – burenhulpplatform – voor niet Cubigo gebruikers_algemeen WK

Neem contact op met Joke Muys of Eva Roets, westerkwartier@burenhulp.be of 0491 61 50 20.

In dit filmpje kan je zien wat we bedoelen met burenhulp, 5 minuten kunnen het verschil maken.

vuilbak buiten

burenhulp_fiche_pg1Durf te vragen!

Aarzel niet en durf een buur vragen om een broodje mee te brengen, de planten water te geven, de vuilniszak buiten te zetten, een blik of fles te openen, een papier in te vullen dat je niet goed kan lezen, … Als je het zelf moeilijk kan vragen, kan de gezinszorger, arts of je familie misschien helpen om het te vragen. Eva heeft deze mensen op de hoogte gebracht wat burenhulp is.

Heb je een klein klusje (kast sluit niet goed, chauffage ontluchten, lamp of batterijen vervangen, …) of je hebt hulp nodig om naar de dokter, het ontmoetingscentrum, een winkel te gaan dan kan je vragen dat er een leerling van het Centrum Leren en Werken langskomt of meegaat. Bel naar Eva of Joke (0491 61 50 20). De leerlingen krijgen een half uur om je te helpen. Dit gaat door tijdens het schooljaar. Voor de klusjes op maandag, donderdag, vrijdag. Om mee te gaan op maandag, dinsdag en donderdag. Dit kan niet tijdens de schoolvakanties.

burenhulp_fiche_pg2Toon dat je wil helpen!

Hang de kaart goed zichtbaar aan je raam. De buren en de straatambassadeurs weten dan dat ze je mogen aanspreken voor iets kleins. Tijdens de uitleg deur aan deur, kan je ook doorgeven wat je graag doet en waarvoor buren je mogen aanspreken.

Zet zelf burenhulp op in jouw buurt! 

Heb je meer tijd en goesting om mee te werken aan burenhulp als superbuur of wil je burenhulp opstarten in jouw straat? Neem dan zeker contact op met Eva of Joke: 0491 61 50 20 of westerkwartier@burenhulp.be.

“like” Burenhulp Westerkwartier op Facebook